Tukang Taip

My photo
Kuala Lumpor, Malaysia
Perempuan kampung yang kasar dan panas baran. Tiada keayuan dan sedikit jakon. Sekian

31 March 2011

Couple : Selalu,Kadang-kadang,Jarang-jarang berlaku.

Selalu.

Di satu sudut di kompleks membeli-belah.
" Penatnye shopping!Lepas ni kita nak pergi mana PAPA? "
" Entahlah,takda idea la MA "
" Haa! kita tengok wayang nak tak ?" senyum.
" Boleh je ,tapi MAMA belanja okay? "

Instead of PAPA-MAMA : Hubby-Baby , Daddy-Mummy , Sayang-Ayang/Anje , Dear-Darling  ETC. tahik.
***********************************************

Kadang-Kadang.

Selepas 'main' beberapa bulan.
" You! i rasa i pregnant ni.Ape kita nak buat? "
" Hah? you pregnant? berapa bulan? " Cemas.
" I tak tau, tapi 2 bulan i tak datang period. i takut ni! "

Keadaan senyap seketika.

" Okay rileks. Macam ni, kita pergi klinik dulu,check betul-betul. Ape pun jadi i
bertanggungjawab
."
" Erm,tapi i takut. Macam mane kalau parent i tahu? "
" Jangan risau , i bertanggunjawab. "
**************************************************

Jarang-jarang.

Berjumpa nak hilangkan rinduwuwuwuwu.
" Abang, rindunyeee dekat abang tau,lama tak jumpe. "
" Uishh abang pun rindu dekat sayang jugak,rasa nak terkam je. hehe ."
" Eh! abang ni,kesitu pulak menggatal. "
" Lepas ni kita pergi makan dekat restoran tu nak tak? " sambil pegang-pegang tangan.
" Mestilah sayang nak,lapar ni tau. "

ZOHOR MEMANGGIL;
ALLAHU AKHBAR ALLAHHHHHU AKHBAR!
ALLAHU AKHBAR ALLAHHHHHU AKHBAR!

" Tapi sebelum tu, kita pergi solat dulu ye sayang. "
" Rindu-rindu jugak, tapi solat jangan tinggal. Jom!
" Jom."
**************************************************

TAMAT

Lu abaikan skrip caca-marba tu, lu bayangkan situasi tu dalam kepala lu,baru real.


5 comments:

afrohead said...

memang betul-betul jarang-jarang.
kudos!

Perempuan Lanjut Usia said...

haha. susah nak cari couple macam tu

Ismail said...

selalu jumpa di masjid kampung baru.

selalunya time maghrib,

selalunya awek tunggu pakwe kat luar masjid (i assume uzur la kot)

dan lepas tu berpegangan tangan pergi makan di kedai2 makan berdekatan.....

mendatak hijau said...

ala..masok dlm mimpi aku lakkssss..berkesan sungguh..

Amalina dan Benda Kecil said...

awesome!!